Η ποικιλία Αγιωργίτικο είναι μία από τις 5 παλαιότερες στον κόσμο και είναι ίσως η πιο διαδεδομένη ελληνική ποικιλία ερυθρού κρασιού. Ο χαρακτήρας του είναι πολύχρωμος με βελούδινες τανίνες και αρώματα κερασιού και σταφίδας. Στη μύτη κυριαρχούν επίσης κόκκινα φρούτα όπως βύσσινο και cassis. Στο στόμα, ζουμερό και δυναμικό με μια ιδέα από κέδρο και ώριμα βατόμουρα. Οι τανίνες είναι μαλακές και εύκαμπτες.
Ζύμωση Εκχύλιση για 50 ημέρες
Οινοποίηση 100% 300l βαρέλι
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 1,3 g/l & 6,1 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 15–17°C & 12–18 χρόνια
Ένα κομψό Ασύρτικο με λεπτή και ζωηρή οξύτητα. Στη μύτη, αυτό το Ασύρτικο δείχνει περγαμόντο φρούτο και ένα ελαφρύ ξύσμα πορτοκαλί, καθώς και κομψή ορυκτότητα. Στον ουρανίσκο επικεντρώνετε σε ένα μαγευτικό παιχνίδι ζωντανής οξύτητας και αλμυρής ορυκτότητας. Επιπλέων αναδεικνύονται λεπτές πικάντικες πινελιές όπως πομελο (ή αλλιώς φράπα) και λουιζα.
Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ 15 και 20°C. Παραμονή στις οινολάσπες μέχρι τον Φεβρουάριο.
Οινοποίηση 60% stainless steel, 20% βαρέλι 1.250 λίτρων, 20% Αμφορέας
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 1,3 g/l & 6,5 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 10–12°C & 4–7 χρόνια
Το ασύρτικο από την Πλαγιά συγκεντρώθηκε λίγο νωρίτερα για τη δημιουργία του κρασιού βάσης. Ακολουθεί η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι (παραδοσιακή μέθοδος σαμπάνιας) και ωρίμανση με τις τόσο ευεργετικές οινολάσπες για 22 μήνες. Ένας γαστρονομικός αφρόδες υψηλού επιπέδου με λεπτό και παιχνιδιάρικο αφρό. Το λεμόνι, το λάιμ, τόσο η σάρκα όσο και η φλούδα τους είναι αρωματικά. Ακολουθούν μπριός, ελαφρά ψημένη ζύμη και άρωμα ζαχαροπλαστικής. Στη γεύση, αν και Brut Nature (δηλαδή χωρίς πρόσθετα σάκχαρα), καταφέρνει να τιθασεύσει την οξύτητά του «ξυράφι» με το πλούσιο σώμα του Ασύρτικου.
Ζύμωση 80% stainless steel, στην συνέχεια αποζυμώθηκε σε μεταχειρισμένα βαρέλια
Οινοποίηση 100% Barrique, 10 μήνες
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 1,6 g/l & 1,9 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 10–12°C & 10–15 χρόνια
Σαν πρώτο οινοποιείο πανελλαδικά το Kτήμα Αποστολίδη μετά από έναν αγώνα αναβίωσης κατάφερε να εντάξει ξανά την ποικιλία Καράπαπα στον Ελληνικό οινοικο χάρτη. Ο πρώτος μεγάλος αμπελώνας φυτεύτηκε το 2017 ενώ υπήρχε ένα μικρό αμπελακι από τον παππού Ευθύμιο Αποστολιδη. Το φρούτο είναι σαφώς σε πρώτο πλάνο. Η μύτη γίνεται κάπως πιο σκοτεινή, πιο κερασιώδης, βύσσινο, αγριοτριανταφυλλιά, ζεστό ψαμμίτη, μια ιδέα υποβλάστησης, όλα με Βουργουνδικές φιλοδοξίες και συγγένεια. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σαφές στο στόμα, εδώ γίνεται ξανά κόκκινο-φρουτώδες, πιο παιχνιδιάρικο. βατόμουρο, σμέουρο, ωραίο μπαχαρενια ελαιοκράμβη από κάτω, λίγο γαρυφαλλικό πιπέρι και λεπτή γλυκόριζα. Υποστηρικτική, ζωντανή, λεπτοδουλεμένη οξύτητα.
Ζύμωση 60% Ανοξειδωτη δεξαμενη, 40% δρύινα βαρέλια 500 λιτρων
Παλαίωση 7 μήνες σε δρυινα βαρέλια 90% παλιά, 10% δεύτερης χρήσης
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 3,4 g/l & 6,1 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 10°C & 5–7 χρόνια
Αυτή η Μαλαγουζιά δείχνει τη φινέτσα της με έναν αγώνα κυριαρχίας μεταξύ του κόκκινου ροδάκινου, του βερίκοκου και του γκρέιπφρουτ, αλλά στο βάθος υπάρχει μια λεπτή παρουσία γιασεμιού και ένα ελαφρύ ξύσμα μοσχοκάρυδου ολοκληρώνει γλυκά αυτό το ωραίο παιχνίδι. Βρίσκουμε ξανά όλα αυτά τα αρώματα στον ουρανίσκο, όπου είναι όλα στρογγυλεμένα για χάρη της έντονης οξύτητας. Ένα κρασί με επιβλητικό σώμα, έντονη οξύτητα και λεπτή δομή τανίνης.
Ζύμωση Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ 18 και 20°C. Παραμονή στις οινολάσπες μέχρι τον Φεβρουάριο
Οινοποίηση 100% ανοξείδωτη δεξαμενή
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 1,4 g/l & 6,7 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 10–12°C & 4-6 χρόνια
Κεχριμπαρένιο και μεσαίο χρώμα σαφήνειας. Αντί για άρωμα, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα μπουκέτο αρωμάτων (όπως στα παλιά κόκκινα κρασιά), καθώς έχουμε το χαρακτηριστικό άρωμα του πευκοδάσους σε συνδυασμό με αυτά του εδάφους και του πηλού, ροδάκινο, πορτοκάλι, πράσινο τσάι και γιασεμί. Υπάρχει μια πολύ ωραία ισορροπία στη γεύση, όπου οι τανίνες και η οξύτητα “δένονται” από μια πολύ νόστιμη γλυκιά αίσθηση. Οι ποικιλίες σταφυλιών για αυτό το κρασί είναι 50% Ασύρτικο, 50% Μαλαγουζιά.
Ζύμωση 100% σε ασιατικούς και ιταλικούς αμφορείς με θερμοκρασία στους 18 και 23°C. Παραμονή στις οινολάσπες μέχρι Μάιο.
Οινοποίηση 100% αμφορέας από πηλό
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 1,0 g/l & 6,0 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 13–15°C & 3–6 χρόνια
Αυτό το λαμπερό και ανοιχτόχρωμο ροζέ δείχνει μια φρεσκάδα από τρυφερά φρούτα. Νότες πορφυρού, βατόμουρου που συνοδεύονται από πικάντικες πινελιές και ένα πέρασμα από άνθη κερασιάς. Ένα κρασί με επιβλητικό χαρακτήρα και ισορροπημένη οξύτητα.
Ζύμωση 100% με ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ 15 και 20°C. Παραμονή στις οινολάσπες μέχρι τον Δεκέμβριο.
Οινοποίηση saignée de SYRAH 80%, Καραπαπας 20%, stainless steel
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 6,3 g/l & 7,5 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 8–10°C, πάνω απο 3 χρόνια
δεύτερη ζύμωση γίνεται στο μπουκάλι (παραδοσιακή μέθοδος σαμπάνιας) και ωριμάζει για 10 μήνες με τις ευεργετικές οινολάσπες. Ανοιχτό σομόν χρώμα με υπέροχα παιχνιδιάρικο κορδόνι από λεπτές φυσαλίδες. Αρωματικά έχουμε μια μεγάλη παλέτα από πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αρώματα, ξεκινώντας από κόκκινα φρούτα, φλούδα πορτοκαλιού και λωτό και τελειώνοντας με νότες μπριός, λεβάντας και λουλουδιών όπως η βιολέτα. Τραγανό, αλλά εύκολο και ευχάριστα γεμάτο στο στόμα. Φρουτώδης επίγευση.
Ζύμωση παραδοσιακή μέθοδος
Οινοποίηση 100% stainless steel, 80% Μαλβαζία, 20% Αγιωργίτικο
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 6,3 g/l & 7,6 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 10–12°C & 20–25 χρόνια
Φρέσκα αρώματα από κίτρινο ακτινίδιο, κερασιόκαρπου και μια ελαφριά νότα μέντας. Mόλις του δωθεί ο χρόνος βγαίνει στην επιφάνεια χαρακτηριστικά pimiento και ρόκας. Στον ουρανίσκο συναντάμε ξανά τα αρώματα καθώς την ζωτανια της οξύτητας χαρακτηρες όπως λάιμ περγαμόντο είναι εμφανείς και έτσι ισορροπείται η φρεσκάδα του φρούτου στο κρασί.
Ζύμωση Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ 18 και 20°C. Παραμονή στις οινολάσπες μέχρι τον Φεβρουάριο.
Οινοποίηση 100% ανοξείδωτη δεξαμενή
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 1,8 g/l & 6,8 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 10–12°C & 4–5 χρόνια
Ένα εντυπωσιακό Βιδιανο που ξέρει να συνδυάζει τη δύναμη, την φρεσκάδα και την οξύτητα. Το λείο σμάλτο δημιουργεί ένα κομψό τόξο με ένα πακέτο ζωηρής οξύτητας. Πολύπλευρα αρώματα από ροδάκινο, βερίκοκο, φράπα και μικρές πινελιές περγαμόντου συνδυάζονται με καπνιστή βανίλια και ήπια μπαχάρια.
Ζύμωση 70% σε ανοξείδωτη δεξαμενή ζύμωση στους 10–12°C, 30% βαρέλι στους 2°C, παραμονή με τις οίνολασπες μέχρι τέλος Ιανουαρίου
Οινοποίηση 70% σε τσιμεντένια δεξαμενή, 30% βαρέλι Barrique
Υπολειπόμενα σάκχαρα & οξύτητα 2,8g/l & 6,2 g/l
Θερμοκρασία κατανάλωσης & παλαίωση 10°C & 5–7 χρόνια