Το κτημα Αποστολιδη

Η ιστορία μας ξεκινά το 1958 όταν ο Ευθυμιος Αποστολιδης φύτεψε τον πρώτο αμπελώνα στο Διαλεκτο Καβάλας, στις υπώρειες του Μακεδονικού ορούς λεκάνη στα σύνορα με τον ποταμό Νεστο και την Θράκη. Λόγω των δυσκολιών της εποχής εκείνης η παραγωγή του οίνου γινόταν ερασιτεχνικά. Ώσπου το 1981 ο γιος του, Ιωάννης Αποστολιδης αναλαμβάνει δυναμικά τον αμπελώνα. Έτσι το 2003 η παραγωγή έφτασε τα 3 εκτάρια. Μια νέα σελίδα ανοίγει όταν το 2007 ιδρύεται ενα υπερσύγχρονο επισκέψιμο οινοποιείο με έκταση 10 εκταρίων. Σύντομα η τρίτη γενιά του οινοποιείου, Βασιλική και Ευθυμιος Αποστολιδη αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης. Το οινοποιείο ξεκίνησε με νέους, αυστηρούς και ποιοτικούς στόχους με καινοτόμες μεθόδους στον αμπελώνα και στο κελάρι. Σήμερα τα 13 εκτάρια των αμπελώνων της οικογένειας καλλιεργούνται με βιοδυναμικό τρόπο.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Για εμάς, το κρασί είναι ένα άθροισμα διαφορετικών συστατικών που πρέπει να ερευνηθούν, να ανακαλυφθούν και να συνδεθούν μεταξύ τους. Συνδεδεμένοι με τη φύση, μας προκαλεί να προσαρμοστούμε σε αυτήν, να αναλαμβάνουμε κινδύνους για να βελτιώνουμε πάντα την ποιότητα. Χρειάζεται η βούληση να προσπαθήσουμε με επιμονή να ανακαλύψουμε τη φύση και τους εαυτούς μας.

Έτσι εάν θέλουμε να αναδείξουμε τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα και την ακρίβεια στα κρασιά μας, στο μέλλον, πρέπει να κατανοήσουμε τις φυσικές συνθήκες και να παίξουμε με διαφορετικά συστατικά με σεβασμό στο περιβάλλον.

Biodynamics

Το Biodynamics (Greek Bios for life and Dinamikòs for movement) είναι μια μέθοδος εργασίας για την ανανέωση της γεωργίας, η οποία βασίζεται στις αρχές της ανθρωποσοφίας. Ο Αυστριακός φιλόσοφος Rudolf Steiner ίδρυσε αυτόν τον κόσμο και την ανθρώπινη εικόνα στις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με την ανθρωποσοφική στάση, ένα αγρόκτημα λειτουργεί σαν ένα αυτόνομο μικρόκοσμο με ποικιλία φυτών και ζώων. Ακόμη και στην καλλιεργούμενη φύση, υπάρχει ένας κλειστός κύκλος μεταξύ του εδάφους, των φυτών και της φύσης. Ως οινοποιείο, θέσαμε στον εαυτό μας ως στόχο, να διατηρήσουμε και να επεκτείνουμε αυτό το περίπλοκο οικοσύστημα και να το κάνουμε σύμμαχο μας.

ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Θεωρούμε ότι ένας αμπελώνας είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Πίσω από αυτό υπάρχει ένα πολύπλοκο οικοσύστημα, στο οποίο ο μικρόκοσμος, σχετίζεται με τον μακρόκοσμο. Λαμβάνοντας υπόψην τους ρυθμούς και τους κύκλους της φύσης, δηλαδή τις κοσμικές επιρροές όπως αυτές του ήλιου, του φεγγαριού ή των αστεριών, χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις τους, για εμάς. Με αυτόν τον τρόπο εργαζόμαστε με και όχι ενάντια στη φύση και λειτουργούμε για μια επιτυχημένη γεωργία. Τον 21ο αιώνα, εμείς οι άνθρωποι έχουμε ξεχάσει πώς να κατανοήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε την γνώση που μας έμαθαν οι πρόγονοι μας, από χιλιάδες χρόνια παρατηρήσεων για την επίτευξη του έργου μας.Δείτε
Τα κρασια μας
Οι αμπελωνες μας

TOP